W3C home > Mailing lists > Public > www-archive@w3.org > December 2011

CJK glyph selection

From: Kang-Hao (Kenny) Lu <kennyluck@csail.mit.edu>
Date: Wed, 21 Dec 2011 02:48:27 +0800
Message-ID: <4EF0D87B.8090005@csail.mit.edu>
To: W3C Public Archive <www-archive@w3.org>
The following are the pictures for [1] (resending with png instead of
tiff. What was I doing?)

== Configuration ==
cjk-glyph-sane.png: firefox-11.0a1-zh-TW.win32.installer.exe on Windows7
with zh-TW locale.

cjk-glyph-insane : firefox-11.0a1-ja.win32.installer.exe on Windows7
with zh-TW locale.

cjk-glyph-intermediate.png: firefox-10.0a1-zh-TW.mac.dmg on MacOSX with
ja locale.

== Results ==
cjk-glyph-sane.png (zh-TW on zh-TW Win7)

(default): zh-TW
ja: ja
zh-TW: zh-TW
zh-CN: zh-TW
en: zh-TW

cjk-glyph-insane.png (ja on zh-TW Win7)

(default): zh-TW
ja: ja
zh-TW: zh-TW
zh-CN: zh-CN
en: ja

(This is leaking OS-locale I guess, which seems bad.)

cjk-glyph-intermide.png (zh-TW on ja Mac OSX and zh-TW on ja Mac OSX set
to zh-TW)

(default): ja
ja: ja
zh-TW: zh-TW
zh-CN: zh-CN
en-US: zh-TW

This is matching Henri's statement as in [2] but I can't produce similar
result on Win7 as seen by zewt[3], which looks like

(default): ja
ja: ja
zh-TW: zh-TW
zh-CN: zh-CN
en-US: ja

Having en-US different form the default seems odd by the way. Perhaps I
am missing something...

[1] http://zewt.org/~glenn/encoding%20utf-8.html
[2] http://krijnhoetmer.nl/irc-logs/whatwg/20111207#l-575
[3] http://zewt.org/~glenn/encoding%20expected.png


cjk-glyph-sane.png
(image/png attachment: cjk-glyph-sane.png)

cjk-glyph-insane.png
(image/png attachment: cjk-glyph-insane.png)

cjk-glyph-intermediate.png
(image/png attachment: cjk-glyph-intermediate.png)

Received on Tuesday, 20 December 2011 18:48:58 UTC

This archive was generated by hypermail 2.4.0 : Friday, 17 January 2020 22:34:11 UTC