W3C home > Mailing lists > Public > www-validator@w3.org > November 2012

Re: Slowness on local install, just with some URLs

From: Jaime Iniesta <jaimeiniesta@gmail.com>
Date: Sat, 3 Nov 2012 23:09:17 +0100
Message-ID: <CAKFFWV-jhd_w7xQeY4T7Wa5=H+LTXvEUacfLuCQiaJjNU1592A@mail.gmail.com>
To: "www-validator@w3.org" <www-validator@w3.org>
That's it, Mark.

The page I'm trying to validate uses this doctype, that takes a lot of
time to download:

http://www.w3.org/MarkUp/DTD/xhtml-rdfa-2.dtd

I installed the validator following the instructions on
http://validator.w3.org/docs/install.html#install-download -- the DTD
library that can be downloaded from there doesn't include this
doctype.

http://validator.w3.org/sgml-lib.tar.gz

I guess the official validator.w3.org is using a more up-to-date
doctype library than the one that can be downloaded, and that's why
they're faster?

Does anyone know how to get a more up-to-date DTD library, or include
this missing doctype in it?

Thanks!

2012/11/2 Mark Rogers <mark.rogers@powermapper.com>:
> Have you checked it can find a local copy of the DTDs? If it canít find
> them, I think it falls back to downloading DTDs from w3.org  (which would
> result in validation working, but being very slow)
>
>
>
> Best Regards
>
> Mark Rogers - mark.rogers@powermapper.com
> PowerMapper Software Ltd - www.powermapper.com
>
> Registered in Scotland No 362274 Quartermile 2 Edinburgh EH3 9GL
>
>
>
>
>
> From: Jon Cram [mailto:jon@webignition.net]
> Sent: 02 November 2012 08:31
> To: www-validator@w3.org
> Subject: Re: Slowness on local install, just with some URLs
>
>
>
> I'm seeing the same on a two local installs of the validator.
>
> On Ubuntu Desktop 12.10, both 64bit (my main machine) and 32 bit (a CI
> server), validation takes a long, long time (longer than a minute). On both
> machines I can retrieve the page markup with curl very quickly, there's no
> network issue. The happens when validating by direct input, so it's not a
> problem with retrieving the page markup through the validator.
>
> On Ubuntu Server 12.04 on a remotely-hosted dedicated server I'm not getting
> the issue and the page validates just as quickly as it does at
> http://validator.w3.org.
>
> I tried playing around with the doctype. Only HTML5 documents validate
> quickly and this is explained by the fact that HTML5 validation is deferred
> to the validator.nu validator and hence does not use the w3c validator.
>
> With doctypes that the w3c validator handles and even for simple documents
> (just an empty head and body wrapped in an html element), validation takes a
> very, very long time.
>
> I have no idea why. But I can at least confirm that I'm seeing similar
> issues.
>
> On 01/11/12 21:39, Jaime Iniesta wrote:
>
> Hi, I'm having a weird issue with my local installations of the 1.3
> validator.
>
>
>
> I'm validating this URL:
>
>
>
> http://www.jedermann-gruppe.de/cms/der-verein
>
>
>
> If I validate it on http://validator.w3.org it just takes 2 seconds to
> respond, but when I do it on my local installation, it takes about a minute.
>
>
>
> Other URLs are fine, but all within this site are super slow. It does not
> seem a connectivity issue, as I can browse this site fine, ping, etc.
>
>
>
> It does not happen on my local installation of validator.nu.
>
>
>
> I've tried on 3 different servers, with ubuntu 32 bits and 64 bits, and
> different locations (a dedicated server and a pair of virtual boxes on my
> machine).
>
>
>
> I can't find any error on the Apache logs, is there any other log to check?
> Please notice that the validation goes OK, it returns 7 HTML errors, it's
> just slow.
>
>
>
> Can anyone with a local installation of the validator verify this?
>
>
>
> How can I investigate / solve this?
>
>
>
> Thanks!
>
>
>
> Jaime
>
>
Received on Saturday, 3 November 2012 22:09:44 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Saturday, 3 November 2012 22:09:46 GMT