W3C home > Mailing lists > Public > www-validator@w3.org > November 2012

Re: Slowness on local install, just with some URLs

From: Jaime Iniesta <jaimeiniesta@gmail.com>
Date: Sat, 3 Nov 2012 22:38:46 +0100
Message-ID: <CAKFFWV88_RsXyoiR=vDfV-jMsp+ON2heaWgAX+9gBsg0aMoM0Q@mail.gmail.com>
To: Mark Rogers <mark.rogers@powermapper.com>
Cc: Jon Cram <jon@webignition.net>, "www-validator@w3.org" <www-validator@w3.org>
Thanks Mark, that's what I'm investigating.

I think that my local install, that includes the collection of DTDs that
can be downloaded from w3.org, does not include this particular DTD.



El viernes, 2 de noviembre de 2012, Mark Rogers escribió:

> Have you checked it can find a local copy of the DTDs? If it can’t find
> them, I think it falls back to downloading DTDs from w3.org  (which would
> result in validation working, but being very slow)****
>
> ** **
>
> Best Regards****
>
> Mark Rogers - mark.rogers@powermapper.com <javascript:_e({}, 'cvml',
> 'mark.rogers@powermapper.com');>
> PowerMapper Software Ltd - www.powermapper.com ****
>
> Registered in Scotland No 362274 Quartermile 2 Edinburgh EH3 9GL ****
>
> ** **
>
> ** **
>
> *From:* Jon Cram [mailto:jon@webignition.net <javascript:_e({}, 'cvml',
> 'jon@webignition.net');>]
> *Sent:* 02 November 2012 08:31
> *To:* www-validator@w3.org <javascript:_e({}, 'cvml',
> 'www-validator@w3.org');>
> *Subject:* Re: Slowness on local install, just with some URLs****
>
> ** **
>
> I'm seeing the same on a two local installs of the validator.
>
> On Ubuntu Desktop 12.10, both 64bit (my main machine) and 32 bit (a CI
> server), validation takes a long, long time (longer than a minute). On both
> machines I can retrieve the page markup with curl very quickly, there's no
> network issue. The happens when validating by direct input, so it's not a
> problem with retrieving the page markup through the validator.
>
> On Ubuntu Server 12.04 on a remotely-hosted dedicated server I'm not
> getting the issue and the page validates just as quickly as it does at
> http://validator.w3.org.
>
> I tried playing around with the doctype. Only HTML5 documents validate
> quickly and this is explained by the fact that HTML5 validation is deferred
> to the validator.nu validator and hence does not use the w3c validator.
>
> With doctypes that the w3c validator handles and even for simple documents
> (just an empty head and body wrapped in an html element), validation takes
> a very, very long time.
>
> I have no idea why. But I can at least confirm that I'm seeing similar
> issues.
>
> On 01/11/12 21:39, Jaime Iniesta wrote:****
>
> Hi, I'm having a weird issue with my local installations of the 1.3
> validator. ****
>
> ** **
>
> I'm validating this URL:****
>
> ** **
>
> http://www.jedermann-gruppe.de/cms/der-verein****
>
> ** **
>
> If I validate it on http://validator.w3.org it just takes 2 seconds to
> respond, but when I do it on my local installation, it takes about a minute.
> ****
>
> ** **
>
> Other URLs are fine, but all within this site are super slow. It does not
> seem a connectivity issue, as I can browse this site fine, ping, etc.****
>
> ** **
>
> It does not happen on my local installation of validator.nu.****
>
> ** **
>
> I've tried on 3 different servers, with ubuntu 32 bits and 64 bits, and
> different locations (a dedicated server and a pair of virtual boxes on my
> machine).****
>
> ** **
>
> I can't find any error on the Apache logs, is there any other log to
> check? Please notice that the validation goes OK, it returns 7 HTML errors,
> it's just slow.****
>
> ** **
>
> Can anyone with a local installation of the validator verify this?****
>
> ** **
>
> How can I investigate / solve this?****
>
> ** **
>
> Thanks!****
>
> ** **
>
> Jaime****
>
> ** **
>


-- 
Jaime Iniesta :: Ruby on Rails consultant
http://jaimeiniesta.com
http://prorubyteam.com
Received on Saturday, 3 November 2012 21:39:14 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Saturday, 3 November 2012 21:39:16 GMT