BizNet Update - Nummer 13

 Verwijderen Nimda-virus moeilijker dan gedacht
Het Nimda-virus, dat voor het eerst afgelopen dinsdag opdook, is een code die zichzelf kan verspreiden. Het kan alle Windows-systemen infecteren. Het virus onderscheidt zich van andere wormen en virussen doordat het in staat is zich te verspreiden via zowel e-mail, een netwerk en webbrowsers. 
Een groot aantal van de huidige standaard antivirussoftware en patches is niet in staat om het virus helemaal uit geïnfecteerde systemen te verwijderen. Dat is althans de mening van zowel gebruikers als analisten. 
Het wormvirus brengt niet echt grote schade aan aan het computersysteem. Daarentegen zal het behoorlijk wat tijd en geld kosten om bijvoorbeeld geïnfecteerde netwerken weer schoon te krijgen. Een van de problemen is dat een deel van de standaard antivirussoftware niet in staat is het hele Nimda-spoor te wissen. Hierdoor moeten de gebruikers handmatig verschillende cruciale bestanden vervangen of herstellen die de antivirussoftware overslaat. Ook bepaalde sleutels in het register van Windows moeten handmatig worden nagelopen. Meer informatie over dit virus is onder andere te vinden bij McAfee (http://www.mcafee.com/anti-virus/viruses/nimda/default.asp?cid=2444).
Bron: WebWereld (http://www.webwereld.nl)

 Test je computer op Windows XP compatibiliteit
Om nu al een grote groep consumenten te winnen voor het nieuwe Windows XP besturingssysteem, dat op 25 oktober wereldwijd wordt gelanceerd, heeft Microsoft afgelopen vrijdag een programma geïntroduceerd waarmee bekeken kan worden of je computer het nieuwe OS aankan. Een belangrijk element van de overtuigingscampagne is ervoor te zorgen dat Windows XP zonder compatibiliteitsproblemen met zoveel mogelijk hard- en software werkt. Daarom heeft het bedrijf dan ook meer dan 150 miljoen dollar uitgegeven aan talloze tests en het overtuigen van fabrikanten om nieuwe stuurprogramma's te schrijven. Microsoft beweert tegen de tijd dat XP daadwerkelijk wordt geïntroduceerd ondersteuning te bieden voor 12.000 stukken hardware, wat het dubbele is als bij de lancering van Windows 2000.
Microsoft heeft op de Windows XP site voor zowel XP Professional (http://www.microsoft.com/windowsxp/pro/howtobuy/upgrading/advisor.asp) als voor XP Home (http://www.microsoft.com/windowsxp/home/howtobuy/upgrading/advisor.asp) een Windows Upgrade Advisor gezet, waarmee kan worden bekeken of de huidige hardwareconfiguratie van je pc alsmede de geïnstalleerde software compatibiliteitsproblemen op gaat leveren bij installatie van Windows XP. Hou echter wel rekening met de grootte van het bestand, namelijk maar liefst 35 MB.
Bron: ZDNet (http://www.zdnet.nl)

 Yahoo-nieuwsberichten door hacker gewijzigd
Een hacker heeft wekenlang toegang gehad tot het publicatiesysteem van de nieuwswebsite van Yahoo en wijzigingen in nieuwsberichten doorgevoerd. Deze week werd zijn werk ontdekt nadat een veiligheidswebsite securityfocus.com Yahoo wees op de activiteiten van de hacker. 
De hacker, Adrian Lamo (20), werd ontdekt nadat hij aanzienlijk stukken had gewijzigd in een artikel over de Russische programmeur Dmitry Sklyarov en dit had gemeld aan Securityfocus.com. Sklyarov legde onlangs op een hackersconferentie uit hoe de beveiliging van Adobe's nieuwe ebook-formaat kan worden omzeild. Sklyarov is gearresteerd en wordt in de Verenigde Staten vervolgd. Het betreffende Yahoo-artikel stelde na de illegale wijzigingen (onjuist) dat Sklyarov de doodstraf kan krijgen als hij wordt veroordeeld. 
Lamo vertelde Securityfocus.com dat hij drie weken toegang had tot de Yahoo-nieuwsbersichten en diverse kleine wijzigingen heeft doorgevoerd, meestal verdraaide woorden of een enkele hyperlink. Volgens Yahoo zijn alle wijzigingen ongedaan gemaakt en is het lek waartoe Lamo toegang had gesloten. Het bedrijf overweegt nog of het juridische stappen tegen Lamo onderneemt. 
Bron: ZDNet (http://www.zdnet.nl)

 Wist u dat
ondanks radio en e-mail, de politie in de Indiase staat Orissa nog steeds veelvuldig gebruik maakt van 700 postduiven om communicatie tussen verschillende bureaus tot stand te brengen.
Bron: UselessKnowledge.com (http://www.uselessknowledge.com)


(deze Update is verzonden aan: www-validator-css@w3.org)

Wilt u de BizNet Update niet meer ontvangen, stuur dan een mailtje naar update@biz.nl met als onderwerp "unsubscribe www-validator-css@w3.org".




BizNet websites

info@biz.nl
www.biz.nl

Postbus 400
6500 AK Nijmegen
Kronenburgersingel 231
6511 AR Nijmegen

Telefoon +31(0)24 37 37 360
Fax +31(0)24 37 37 701
         

Received on Tuesday, 25 September 2001 17:56:52 UTC