W3C home > Mailing lists > Public > www-validator-css@w3.org > December 2001

Nomedia Update - Nummer 19

From: Nomedia webdesign <update@nomedia.nl>
Date: Mon, 17 Dec 2001 22:33:17 +0100
Message-ID: <19210563-2200112117213317826@nomedia.nl>
To: "www-validator-css@w3.org" <www-validator-css@w3.org>
 Voorkomt beoordelingssysteem misbruik Google?
We kennen allemaal de krachtige zoekmachines die ons helpen met het vinden van een beoogde bestemming in de warrige wereld van websites. En van de populairste, en wellicht wel de beste in haar soort is Google. Google heeft haar succes te danken aan het ondubbelzinnige zoekresultaat dat ze levert. De wiskundige formule waarmee Google het web analyseert en zoekresultaten rangschikt is top secret, zodat sitebouwers hier moeilijk op kunnen inspelen. 
Het gebruik van 'valse meta-tags' (zoektermen die niets met de desbetreffende site te maken hebben) werkt bij Google niet, maar daarentegen is Google wel gevoelig voor links van en naar een website. Door honderden webpagina's te creren zonder inhoud met enkel links naar de bewuste website kan een sitebouwer vrij makkelijk meefietsen op het succes van Google. 
Om dit soort praktijken tegen te gaan, begint Google met een beoordelingssysteem waarmee gebruikers aan kunnen geven of een gevonden site relevant is voor de zoekopdracht en of ze er de info vonden die ze zochten. Door het oordeel van de gebruiker te betrekken bij de rangschikking van de zoekresultaten wil Google trachten te voorkomen dat men achter de geheime zoekformule komt. 
Hoewel deze maatregel het bemoeilijkt om een bepaalde site onterecht hoog in de zoeklijst te laten verschijnen, zet Google aan de andere kant wel de deur open voor misbruik door de zoekresultaten benvloedbaar te maken. 
Stefan Kosters, bron: deCURSOR (http://www.decursor.be)

 Gokar virus is romantisch
Het wormvirus Gokar is een virus dat zich via het adressenboek van de besmette computer verspreidt, maar ook nog eens op een vernuftige wijze gebruik kan maken van een website. Het virus trekt voor de verandering de aandacht van de ontvanger door romantische en potische teksten in het onderwerp, zoals "I will always be with you, sometimes black, sometimes white..." en "I can't help this longing, comfort me...". Een andere veelgebruikte onderwerpsregel is wat minder potisch: "The A-Team versus KnightRider... who would win?" 
Ondangs deze romantische lokkertjes om het e-mailtje toch maar vooral te openen is het besmette bestand heel wat minder romantisch... Gokar probeert iedereen uit het adressenboek van Outlook een kopie van zichzelf te sturen en gebruikt een script om via het chatprogramma mIRC automatisch slachtoffers te zoeken. Wanneer de besmette computer een webserver is waarop Microsoft IIS draait, dan infecteerd het virus de default pagina waardoor bezoekers van de site wordt gevraagd om een bestand web.exe te downloaden. De besmette pagina bevat de tekst "We Are Forever". Het virus komt naar verwachting uit Australi en komt vooralsnog voornamelijk in Europa voor. Meer informatie over dit virus is te vinden bij McAfee (http://vil.mcafee.com/dispVirus.asp?virus_k=99282) . 
Ralph van Asperen, bron: ZDNet (http://www.zdnet.nl)

 PC niet veilig door bug in Explorer
Een veiligheidsprobleem in Internet Explorer geeft een hacker de kans ongemerkt programma's te starten op de computer van het slachtoffer. Het veiligheidsprobleem doet zich voor vanaf versie 5 van Microsofts Internet Explorer. Door met extensies van bestanden te 'spelen', kan een hacker het voor elkaar krijgen dat een argeloze gebruiker van de Internet Explorer onbedoeld een programma downloadt en vervolgens uitvoert. 
De Explorergebruiker weet niet wat hij in huis haalt omdat de hacker een programmabestand (.exe) kan laten voordoen als een onschuldig uitziend tekstbestand (.txt). Bij het openen van een aangepaste HTML-pagina verschijnt een venster op het scherm waarin de gebruiker gevraagd wordt of hij dit bestand wil downloaden. 
Vervolgens kan de gebruiker tussen twee opties kiezen: opslaan op de harde schijf of ter plekke het bestand uitvoeren. Als de gebruiker voor de laatste mogelijkheid kiest, wordt het door de hacker gemaskeerde bestand gedraaid met alle mogelijke gevolgen van dien. 
Microsoft wil niet veel kwijt over het probleem. Direct na het melden van het probleem laat Microsoft weten dit gat als niet bijzonder gevaarlijk te beschouwen. Het bedrijf is wel bezig met de afronding van een patch. Op dit moment bevindt die patch zich nog in de beta-fase en wordt eind december verwacht. 
Dominique van Helvoirt, bron: WebWereld (http://www.webwereld.nl)

 Wist u dat...
 u uw werknemers wellicht nog gelukkiger kunt maken met een PC via een PC Priv Project? Dit levert naast voordelen voor de werkgever ook voordelen voor de werknemer op middels bijvoorbeeld een korting van 32 tot zelfs 52 procent; afhankelijk van het belastbaar inkomen. Meer informatie kunt u vinden op de website van PCM (http://www.pcmweb.nl/special) . 
Danil Brouwer, bron: PCM (http://www.pcmweb.nl)Wilt u de Nomedia Update niet meer ontvangen klik dan op de volgende link: http://www.nomedia.nl/default.asp?action=unsubscribe&subscriber=www-validator-css@w3.org


Nomedia webdesign

info@nomedia.nl
http://www.nomedia.nl

Postbus 400
6500 AK Nijmegen
Kronenburgersingel 231
6511 AR Nijmegen

Telefoon 024 37 37 360
Fax 024 37 37 701

nu_achtergrond.gif
(image/gif attachment: nu_achtergrond.gif)

nu_logo.gif
(image/gif attachment: nu_logo.gif)

snow.gif
(image/gif attachment: snow.gif)

Received on Monday, 17 December 2001 22:22:52 UTC

This archive was generated by hypermail 2.4.0 : Friday, 17 January 2020 23:00:42 UTC