W3C home > Mailing lists > Public > public-xmlsec@w3.org > June 2008

Draft Agenda F2F 16-17 July 2008

From: Frederick Hirsch <frederick.hirsch@nokia.com>
Date: Thu, 19 Jun 2008 15:57:39 -0400
To: XMLSec WG <public-xmlsec@w3.org>
Message-Id: <326AA4D9-3B10-43DB-BA55-9F8F47384D35@nokia.com>
Cc: Frederick Hirsch <frederick.hirsch@nokia.com>, Juan Carlos Cruellas <cruellas@ac.upc.edu>, Thomas Roessler <tlr@w3.org>
Please review the following draft agenda for the F2F, 16-17 July  
2008 ,and post any comment or suggestion to the list.

Please note the proposed schedule from 10-18 each day , (e.g. 10 - 6  
pm).

Thanks


regards, Frederick

Frederick Hirsch, Nokia
Chair XML Security WG

----


Draft Agenda: W3C XML Security  WG (XMLSec) F2F

16-17 July, Wednesday-Thursday, Barcelona Spain
hosted by Universitat Politècnica de Catalunya

All times are CEST, Central European Summer Time
http://www.timeanddate.com/library/abbreviations/timezones/eu/cest.html

10-6 each day,  setup starting at 9:30 am each day.
Lunch and snacks will be provided (not breakfast).

Thanks to Juan Carlos Cruellas for hosting.

Zakim Bridge: +1.617.761.6200 conference code 965732# ('XMLSEC')
IRC Chat: irc:irc.w3.org (port 6665), #xmlsec
Web-based IRC (member-only): <http://www.w3.org/2001/01/cgi-irc>

Please note that attendance of XMLSEC WG telecons and F2F is   
restricted to registered WG participants and persons invited by the   
chair.

Please register in advance for this F2F meeting.
http://www.w3.org/2002/09/wbs/42458/xmlsec08bcn/

Logistics information
http://www.w3.org/2008/xmlsec/Group/barcelona.html

1)  Welcome, Attendance/Introductions, Agenda review (10:00-10:30 am,  
30 min)

Brief round of introductions during attendance. Agenda review.

2) Scribing and Minutes (10:30 - 10:45 15 min)

2a)  Scribe duties and scribe selection process
<http://www.w3.org/2007/xmlsec/Group/scribe-instructions.html>

2b) Scribe volunteers for F2F:
Wed morning (16 July am) -
Wed afternoon (16 July pm) -
Thursday morning (17 July am) -
Thursday afternoon (17 July pm) -

3) WG Scheduling  (10:45-11:15, 30 min)

3a) Teleconference Scheduling

Weekly, 2 hours.
Tentatively: 10-12 Eastern Time Tuesdays.

Questionnaire results.

Decide on time.

3b) Upcoming meetings

3c)  Technical Plenary / Advisory Committee Meetings Week, 20 - 24
October 2008

XML Security scheduled Monday 20 October - Tuesday 21 October.

Schedule: http://www.w3.org/2008/10/TPAC/Schedule


4) Break (11:15 - 11:30, 15 min)

5) Introduction to W3C, W3C process and Tools [Thomas Roessler]  
(11:30 - 12:00, 30 min)
am ET)

W3C, Process, Consensus, IPR

Good standing
<http://www.w3.org/2005/10/Process-20051014/groups.html#good-standing>

IRC <http://www.w3.org/Project/IRC/>
web based interface: <http://www.w3.org/2001/01/cgi-irc>

Zakim <http://www.w3.org/2002/01/UsingZakim>

Tracker <http://www.w3.org/2005/06/tracker/>

Bugzilla <http://www.w3.org/Bugs/Public/>

xmlspec http://www.w3.org/2002/xmlspec/

6) Charter Review (12:00 - 12:30, 30 minutes)

We will review the charter which outlines the work of the working group.
http://www.w3.org/2008/02/xmlsec-charter.html

7) WG project planning (12:30 - 13:00, 30 minutes)

8) Lunch (13:00-14:00, 1 hour)

9). Tools decisions and volunteers (14:00 - 15:00, 1 hr)

9a) We will use IRC, Zakim and RRSAgent.  Scribing using RRSAgent in IRC

9b) Minutes process

9c) Action tracking using tracker

9d) Issues list management
Mechanism
Need volunteer to maintain issues list, present and track issues.

9e) Editing practices,  tools and approach
Editor volunteers - use cases and requirements.

10) Original XML Signature and XML Encryption use case and  
requirements review (15:00 - 15:45 , 45 min)

http://www.w3.org/TR/xmldsig-requirements

http://www.w3.org/TR/xml-encryption-req

11) Break (15:45 - 16:00 , 15 min)

12) Review and discuss Workshop results (16:00 - 17:00, 1 hour)

http://www.w3.org/2007/xmlsec/ws/report.html

13) XML Signature and Encryption Algorithm review (17:00-17:30, 30 min)

14) Review and Plans for tomorrow (17:30- 18:00, 30 min)

15)  Recess (18:00pm )

Thursday 17 July 2008

16) Arrival and setup (9:30 am)

17) Reconvene & Administrivia (10:00-10:15 am, 15 minutes)

18) New Use Cases and Requirements (10:15 - 11:15, 1 hour)

19) Break (11:15 - 11:30 am, 15 min)

20)  Transform and Reference Processing (11:30 - 12:30, 1 hour)

21)   Business carried forward from XML Security Maintenance WG  
(12:30 - 13:00, 30 min)

21a) Best Practices

Summarize status, moving CVS location?
Editors - Pratik, other?

21b) Relax NG schema

Status

21c) XML Signature, Second Edition RFC

Status

21d) Action review
open] ACTION-158: Thomas Roessler to RNG Schema: Check on status with  
customer. - due 2008-06-17

[open] ACTION-166: Thomas Roessler to Re-run tests with updated RNG  
compact schema - due 2008-06-17

[open] ACTION-168: Thomas Roessler to install tracker instance for  
upcoming WG - due 2008-07-01

Completed

[open] ACTION-169: Thomas Roessler to Produce updated cheat sheet -  
due 2008-06-17

[open] ACTION-170: Thomas Roessler to Update XML Signature errata to  
reflect RFC version's reference changes, based on input from Don  
Eastlake - due 2008-06-24

22) Lunch (13:00 - 14:00 pm, 1 hour)

23) Requirements, including backward compatibility, versioning   
(14:00 - 15:00, 1 hour)

24) XML 1.1 and XML Core updates  (15:00 - 15:30 , 30 minutes)

25)  Break (15:30-15:45, 15 min)

26)  EXI and other external requirements. (15:45 - 16:15, 30 minutes)

27) Additional Use cases and requirements (16:15 - 17:15 1 hour)

Presentation (?) and discussion

28) Coordination with other groups (17:15 - 17:30, 15 min)

Volunteers?

29) F2F review, WG Next steps, Issue and Action review (17:30 -  
18:00, 30 min)

30) Adjourn (18:00)

---
Received on Thursday, 19 June 2008 19:59:13 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Monday, 7 December 2009 10:43:53 GMT