W3C home > Mailing lists > Public > xmlschema-dev@w3.org > April 2002

Re: Schema for schemas bugs?

From: Henry S. Thompson <ht@cogsci.ed.ac.uk>
Date: 16 Apr 2002 10:32:50 +0100
To: Eddie Robertsson <erobertsson@allette.com.au>
Cc: XSD <xmlschema-dev@w3.org>, xschema@us.ibm.com
Message-ID: <f5bzo04yon1.fsf@cogsci.ed.ac.uk>
So there are two problems here -- one with SQC, and one with my
memory.

There are some subtle bugs wrt restriction in the existing SforS, and
the WG has approved changes to fix them.  I'll try to get them
installed ASAP.  See the issues list [1] for details, under R-60 and R-42.

The DOCTYPE thing is a red herring -- SQC appears to bail and report
no errors on schema documents with DOCTYPEs, whether there are errors
in the document or not.  At least, if I take a document with DOCTYPE
which SQC is happy with, e.g. the sForS, and normalize it so all
defaults are made explicit, and remove the DOCTYPE, it then fails.

ht
[1] http://www.w3.org/2001/05/xmlschema-rec-comments
-- 
  Henry S. Thompson, HCRC Language Technology Group, University of Edinburgh
          W3C Fellow 1999--2002, part-time member of W3C Team
     2 Buccleuch Place, Edinburgh EH8 9LW, SCOTLAND -- (44) 131 650-4440
	    Fax: (44) 131 650-4587, e-mail: ht@cogsci.ed.ac.uk
		     URL: http://www.ltg.ed.ac.uk/~ht/
 [mail really from me _always_ has this .sig -- mail without it is forged spam]
Received on Tuesday, 16 April 2002 05:32:53 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Tuesday, 11 January 2011 00:14:30 GMT