W3C home > Mailing lists > Public > www-xsl-fo@w3.org > April 2003

RE: How to pass the right value by "xsl:value select=" to URL in the generated HTML page

From: Philip Fitzsimons <pfitzsimons@tixel.co.uk>
Date: Thu, 3 Apr 2003 20:48:01 +0100
To: "'Guo, Gordon \(OTP-KC\)'" <gordon_guo@dstoutput.com>
Cc: <www-xsl-fo@w3.org>, <xmlschema-dev@w3.org>
Message-ID: <002d01c2fa19$f040f330$c0fec050@blacky>

Is the character appear correctly in the html output - if so your
problem may simply be the request going back to the server, you may need
to uuencode the string...

-----Original Message-----
From: Guo, Gordon (OTP-KC) [mailto:gordon_guo@dstoutput.com] 
Sent: 03 April 2003 20:49
To: 'Philip Fitzsimons'
Cc: 'www-xsl-fo@w3.org'; 'xmlschema-dev@w3.org'
Subject: RE: How to pass the right value by "xsl:value select=" to URL
in the generated HTML page


Hi Philip,
    Thank you very much for your suggestion. We tried in our XSL:

<html>
  <head>
    <META http-equiv="Content-Type" content="text/html;
charset=ISO-8859-1" /> ..................
  </head>
..................
<html>

We got:
<html>
  <head>
    <META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    <META content="text/html; charset=ISO-8859-1"
http-equiv="Content-Type"> ..................
  </head>
..................
<html>


-----Original Message-----
From: Philip Fitzsimons [mailto:pfitzsimons@tixel.co.uk]
Sent: Thursday, April 03, 2003 1:27 PM
To: 'Guo, Gordon (OTP-KC)'
Subject: RE: How to pass the right value by "xsl:value select=" to URL
in the generated HTML page


Check your stylesheet and see if you are explicitly outputting the
<head> section. often if you don't specify this but you xslt has <output
type="html"/> then it will default to creating it for you.

So your solution should be to add the head tag to your output.

Hope this helps.

Philip.

-----Original Message-----
From: www-xsl-fo-request@w3.org [mailto:www-xsl-fo-request@w3.org] On
Behalf Of Guo, Gordon (OTP-KC)
Sent: 03 April 2003 20:19
To: 'www-xsl-fo@w3.org'
Subject: How to pass the right value by "xsl:value select=" to URL in
the generated HTML page



Hi all friends,
    We are using our XSL to generate a HTML page. In the generated page,
we have an URL to call us back.  In the URL, we need to pass some
parameters with France characters. These France characters are displayed
correctly in the page. However, the value of these characters passed
into URL are not right.

    Our XSL is something like:

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1" ?>
..........
this month: <xsl:value-of select="$em"/>

<xsl:element name="img">
    <xsl:attribute name="src" >
 
.........?page=xmlstmt&amp;clientLanguage=F&amp;Legend=<xsl:value-of
select="$em"/>&amp;chartinfo.........."
    </xsl:attribute>       
</xsl:element>
..........

    As mentioned above, the right value of "$em" (déc) is displayed for
"this month".  However, the wrong value of "$em" (déc) is passed into
img's src.
    We also noticed that the following line is always automatically
added into the generated HTML: 
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
    We tried many ways, with no success, to overweight it as: 
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
    All your suggestions and advices are appreciated.

Gordon
Received on Thursday, 3 April 2003 14:48:03 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Wednesday, 3 October 2007 16:06:10 GMT