W3C home > Mailing lists > Public > www-xml-schema-comments@w3.org > October to December 2004

Re: XML Schema SE documents inaccessible

From: Henry S. Thompson <ht@inf.ed.ac.uk>
Date: Tue, 02 Nov 2004 10:17:36 +0000
To: Bjoern Hoehrmann <derhoermi@gmx.net>, "C. M. Sperberg-McQueen" <cmsmcq@acm.org>
Cc: www-xml-schema-comments@w3.org
Message-ID: <f5bsm7szha7.fsf@erasmus.inf.ed.ac.uk>

Thanks for calling this to our attention, We'll do what we can -- this
has actually been with us for some time, at least since the first PER,
it's unfortunate no-one noticed before REC publication.

I note that the relevant paragraph from the XHTML 1.0 REC is given in
the thread you cite:

  "C.3. of XHTML 1.0, is clear on the point:

     | Element Minimization and Empty Element Content
     | Given an empty instance of an element whose content model is not 
     | EMPTY (for example, an empty title or paragraph) do not use the 
     | minimized form (e.g. use <p> </p> and not <p />).

The elements at issue and their counts across all six .html docs in
the 2E REC are:

   1738 <x:a . . ./>
    132 <x:p/>
    241 <x:td . . ./>
     10 <x:th . . ./>

I _think_ this counts as a markup bug and can be fixed in place, but
Michael, we'd better check with the web master etc.

ht
-- 
 Henry S. Thompson, HCRC Language Technology Group, University of Edinburgh
                     Half-time member of W3C Team
    2 Buccleuch Place, Edinburgh EH8 9LW, SCOTLAND -- (44) 131 650-4440
            Fax: (44) 131 650-4587, e-mail: ht@inf.ed.ac.uk
                   URL: http://www.ltg.ed.ac.uk/~ht/
[mail really from me _always_ has this .sig -- mail without it is forged spam]
Received on Tuesday, 2 November 2004 10:17:43 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Sunday, 6 December 2009 18:13:07 GMT