W3C home > Mailing lists > Public > www-validator@w3.org > September 2003

RE: Local services does not work

From: Antonio Musarra <antonio.musarra@romcad.it>
Date: Wed, 03 Sep 2003 09:02:08 +0200
To: www-validator@w3.org
Message-Id: <1062572527.2949.7.camel@musarra.dev.romcad.it>
My version of onsgmls is OpenSP 1.5.

The error log from web server (Apache 2.0.47) is:

[Wed Sep 03 08:45:23 2003] [error] [client 192.168.1.224] [Wed Sep  3 08:45:23 2003] check: main::iana_charset_blurb() called too early to check prototype at /var/www/html/w3c-validator/check line 348., referer: http://musarra/w3c-validator/
[Wed Sep 03 08:45:32 2003] [error] [client 192.168.1.224] [Wed Sep  3 08:45:25 2003] check: main::iana_charset_blurb() called too early to check prototype at /var/www/html/w3c-validator/check line 348., referer: http://musarra/w3c-validator/
[Wed Sep 03 08:45:32 2003] [error] [client 192.168.1.224] [Wed Sep  3 08:45:28 2003] check: Use of uninitialized value in string eq at /var/www/html/w3c-validator/check line 1431, <_GEN_2> line 1., referer: http://musarra/w3c-validator/
[Wed Sep 03 08:45:32 2003] [error] [client 192.168.1.224] [Wed Sep  3 08:45:28 2003] check: Use of uninitialized value in pattern match (m//) at /var/www/html/w3c-validator/check line 589., referer: http://musarra/w3c-validator/


The config file installed validator.conf is:


#
# Main Configuration File for the W3C MarkUp Validation Service.
#
# $Id: check.cfg,v 1.4 2002/10/27 15:36:19 ville Exp $
#
# Basic Key/Value pairs, separated by TABs.
# Blank lines and lines beginning with "#" are ignored.
#
# The file:// URLs aren't really URLs; it's just convenient shorthand.
#
# TODO:
#      * Document format in /docs instead of here.
#      * Ditch this format for a sane one; probably using Config::General.
#

DEBUG	0

#
# Email address of the maintainer of this service.
Maintainer	www-validator@w3.org

#
# The "Home Page" for the service.
Home Page	http://validator.w3.org/

#
# Base URI To Error Explanations (doc/errors.html)
Msg FAQ URI	http://validator.w3.org/docs/errors.html

#
# Base URI for the Element Reference.
Element Ref URI		http://www.htmlhelp.com/reference/html40/

#
# The SGML Library Path.
SGML Library	/usr/local/validator/htdocs/sgml-lib

#
# The SGML Parser to use.
SGML Parser	/usr/bin/onsgmls

#
# Mapping tables etc...
Element Map	file:///usr/local/validator/htdocs/config/eref.cfg
FPI to Text	file:///usr/local/validator/htdocs/config/fpis.cfg
Error to URI	file:///usr/local/validator/htdocs/config/frag.cfg
File Type	file:///usr/local/validator/htdocs/config/type.cfg
Doctypes	file:///usr/local/validator/htdocs/config/doctypes.cfg
Charsets	file:///usr/local/validator/htdocs/config/charset.cfg


#
# DanC territory...
Tips DB		file:///usr/local/validator/htdocs/config/tips.cfg


#
# The "templates" for headers, footers...
Header		/usr/local/validator/htdocs/header.html
Footer		/usr/local/validator/htdocs/footer.html


#
# Allowed Protocols
# - List of (comma separated) protocol schemes to allow.
Allowed Protocols	http,https


Il mar, 2003-09-02 alle 20:54, Nigel Peck - MIS Web Design ha scritto:

> > Do your command line and the validator use the same "onsgmls"
> 
> yes do:
> 
> onsglms -v
> 
> to check that it is the right version. That was the problem for me (same symptoms). Make sure the correct path is in the config file.
> 
> Cheers,
> Nigel
> 
> > -----Original Message-----
> > From: www-validator-request@w3.org
> > [mailto:www-validator-request@w3.org]On Behalf Of Ville Skyttä
> > Sent: 02 September 2003 18:40
> > To: www-validator@w3.org
> > Subject: Re: Local services does not work
> > 
> > 
> > 
> > On Tue, 2003-09-02 at 11:03, Antonio Musarra wrote:
> > 
> > > The MarkUp Validation Service installed in local machine does not work
> > > correctly.  Every ducumento turns out not validated (also
> > > www.w3.org).  To the contrary, if I execute the validation from
> > > console:  onsgmls -c /usr/local/validator/htdocs/sgml-lib/xml.soc - E0
> > > - R - wvalid - wnon-SGML-char-ref - wno-duplicate - wxml
> > > http://www.w3.org the document comes validated.  Which it could be the
> > > problem?
> > 
> > Do your command line and the validator use the same "onsgmls"
> > executable, and is it from OpenSP 1.5?  What platform do you run the
> > validator on?  Any errors in your web server log?
> > 
> > 
> > 

Antonio Musarra
ROMCAD
Ricerca & Sviluppo
Mail: antonio.musarra@romcad.it
Cell: +39 328 8113527 
Tel: +39 06 6636614/5
Fax: +39 06 6637337
00165 Roma - Circ.ne Aurelia, 15
Received on Wednesday, 3 September 2003 03:02:44 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Wednesday, 25 April 2012 12:14:09 GMT