W3C home > Mailing lists > Public > www-validator-cvs@w3.org > January 2007

[Bug 4266] Validator 0.7.4 intalled locally will not operate on a private subnet

From: <bugzilla@wiggum.w3.org>
Date: Fri, 19 Jan 2007 22:27:25 +0000
CC:
To: www-validator-cvs@w3.org
Message-Id: <E1H82Cj-0002Ck-Mc@wiggum.w3.org>

http://www.w3.org/Bugs/Public/show_bug.cgi?id=4266

           Summary: Validator 0.7.4 intalled locally will not operate on a
                    private subnet
           Product: Validator
           Version: HEAD
          Platform: PC
        OS/Version: Windows 2000
            Status: NEW
          Severity: blocker
          Priority: P2
         Component: check
        AssignedTo: ot@w3.org
        ReportedBy: lynnw@sonic.net
         QAContact: www-validator-cvs@w3.org


Version 0.7.2 when installed locally will operate on a private local subnet. 
When I upgraded to 0.7.4 (hoping to pick up some bug fixes).  This mode of
operation no longer works.  What's the point of having a locally installed
validator if it won't query a local web server?

The error message is: 

Sorry, the IP address of 192.168.1.111 is not public. For security reasons,
validating resources located at non-public IP addresses has been disabled in
this service.

The IP address of the machine hosting the validator was 192.168.1.99.  

Perhaps you should check to see if the validator and the IP address of the url
being submitted are on the same subnet before throwing this error?

Where can I disable this check?
Received on Friday, 19 January 2007 22:27:32 UTC

This archive was generated by hypermail 2.3.1 : Wednesday, 7 January 2015 15:17:27 UTC