W3C home > Mailing lists > Public > www-validator-css@w3.org > October 2002

RE: the file of the URL below validates properly as xhtml1.1, the CSS as well, but clicking on the "check for validity" of CSS validator result page fails

From: Ralf Hauser <ralfhauser@gmx.ch>
Date: Thu, 24 Oct 2002 08:41:14 +0200
To: "Bjoern Hoehrmann" <derhoermi@gmx.net>
Cc: <www-validator-css@w3.org>, <www-validator@w3.org>
Message-ID: <KJEOKFJJEDMIGBEEJCHCIEIANEAA.ralfhauser@gmx.ch>

> * Ralf Hauser wrote:
> >http://validator.w3.org/check?uri=http://www.privasphere.org/extP
rotoType/m4/index.en.html
> >works fine.
> >Clicking on the
> >http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?uri=http://www.priva
sphere.org/extProtoType/m4/index.en.html link
> >however yields:
> ><<Please, validate your XML document first!
>
> First two lines of your XHTML document are
>
>   <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
> "http://www.w3.org/TR//DTD/xhtml11.dtd">
>   <?xml version='1.0' encoding='ISO-8859-1'?>
>
> The XML declaration needs to occur at the very beginning of the
> document, not after the document type declaration. The CSS Validator is
> right, the document is not well-formed. The HTML Validator (old and beta
> version) are not able to find this error.
My first four lines now are:

<?xml version='1.0' encoding='ISO-8859-1'?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR//DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>

and it still complains about line 1, col 3 - what's wrong with the "x" of my
"xml"?
Received on Thursday, 24 October 2002 02:40:42 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Wednesday, 27 June 2012 00:14:11 GMT