W3C home > Mailing lists > Public > www-qa@w3.org > February 2007

RSS 1.0: problems with feed, validator, CPAN module or specification?

From: Brian Kelly <b.kelly@ukoln.ac.uk>
Date: Mon, 5 Feb 2007 15:45:34 -0000
To: www-qa@w3.org
Message-ID: <10702051545.aa25795@lamin.ukoln.ac.uk>

My organisation has an RSS 1.0 news feed - 
http://www.ukoln.ac.uk/news/feed/rss/

When we validate this against the Feedvalidator hosted at W3C we get an
error:

line 26, column 0: Undefined channel element: taxo:topics [help]
    <taxo:topics>
http://validator.w3.org/feed/check.cgi?url=http%3A%2F%2Fwww.ukoln.ac.uk%2Fne
ws%2Ffeed%2Frss%2F

I've been trying to get this fixed, but it has proved difficult to track
down the root cause.

It was pointed out to me that the RSS 1.0 taxonomy specification is flawed
i.e. the example at
http://web.resource.org/rss/1.0/modules/taxonomy/
contains invalid XML.

I did wonder whether the application which generates our RSS feed had a bug.
It seems we use the widely deployed XML::RSS CPAN module to do this:
http://search.cpan.org/~kellan/XML-RSS-1.02/lib/RSS.pm

We don't know if the problem is:

  1 In our feed
  2 In the module used to create the feed
  3 In the RSS 1.0 Taxonomy specification
  4 In the validator itself.

If the problem is (1) then my apologies for raising this on this list. If
the problem is 2,3 or 4, then this is a wider issue for many RSS 1.0 users -
and it's not clear who should address this: I know W3C doesn't 'own' RSS
1.0, the CPAN module or the validator but is has an vested interest.

Any ideas?

Thanks

Brian

--------------------------------
Brian Kelly
UKOLN, University of Bath, BATH, UK, BA2 7AY
Email: B.Kelly@ukoln.ac.uk
Phone: +44 1225 383943
Theme of the week on the UK Web Focus Blog: "Blogs"
Visit http://ukwebfocus.wordpress.com/ or add the blog to your news reader
Received on Monday, 5 February 2007 15:45:45 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Sunday, 6 December 2009 12:14:02 GMT