W3C home > Mailing lists > Public > whatwg@whatwg.org > January 2012

[whatwg] <embed> autoplay element attribute

From: Ian Hickson <ian@hixie.ch>
Date: Mon, 30 Jan 2012 22:06:45 +0000 (UTC)
Message-ID: <Pine.LNX.4.64.1201302205490.3868@ps20323.dreamhostps.com>
On Tue, 8 Nov 2011, Francis Boumphrey wrote:
>
> Why does the (Editor's Draft 4 November 2011) spec not specifically 
> allow the 'autoplay' element? It has been supported by most browsers for 
> at least 10 years, and is specified on the <video> and <audio> elements,

I assume you mean the autoplay="" attribute on <embed>.


> I'm not sure the following does the trick.
> 
> "Any namespace-less attribute other than name, align, hspace, and vspace 
> may be specified on the embed element, so long as its name is 
> XML-compatible and contains no characters in the range U+0041 to U+005A 
> (LATIN CAPITAL LETTER A to LATIN CAPITAL LETTER Z). These attributes are 
> then passed as parameters to the plugin."
> 
> Have I missed some earlier discussion on this?

On Wed, 9 Nov 2011, Simon Pieters wrote:
> 
> This is what the attribute does. It's a parameter to the plugin.

On Wed, 9 Nov 2011, Michael A. Puls II wrote:
> 
> "autoplay" is only supported depending on the plug-in you load with 
> <embed>. Even then, there's nothing special about it and it's just a 
> param you pass to a plug-in that supports it. Some other plug-in might 
> use "zipzambam" to start playback automatically.

Indeed.

-- 
Ian Hickson               U+1047E                )\._.,--....,'``.    fL
http://ln.hixie.ch/       U+263A                /,   _.. \   _\  ;`._ ,.
Things that are impossible just take longer.   `._.-(,_..'--(,_..'`-.;.'
Received on Monday, 30 January 2012 14:06:45 UTC

This archive was generated by hypermail 2.3.1 : Monday, 13 April 2015 23:09:10 UTC