W3C home > Mailing lists > Public > public-qa-dev@w3.org > February 2005

[bugzilla] charset declaration (again)

From: olivier Thereaux <ot@w3.org>
Date: Wed, 16 Feb 2005 09:32:54 +0900
Message-Id: <f336fc5b1108a88a58da3fc445ed8a1f@w3.org>
Cc: ted@w3.org
To: QA-dev Dev <public-qa-dev@w3.org>

Bugzilla does not declare any character encoding, either at HTTP level 
or in <meta>.
I had fixed that in the templates a while ago, but the changes were 
overwritten later.

I expect that some future version of bugzilla may "do it right", given 
the assigned bug [1], and given what their main guy thinks[2] of 
charset decl in <meta>, it is likely they will do it at the HTTP level.

[1] https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=126266
[2] https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=126266#c7

Anyway, in the meantime, it's just a matter of a simple patch. Copying 
it here and archiving for next time it breaks (TM).

[[
--- header.html.tmpl.old        2005-02-16 00:22:20.000000000 +0000
+++ header.html.tmpl    2005-02-16 00:22:59.000000000 +0000
@@ -59,6 +59,7 @@
  <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
  <html>
    <head>
+    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; 
charset=iso-8859-1">
      <title>[% title FILTER html %]</title>

  [%# Migration note: contents of the old Param 'headerhtml' would go 
here %]
]]

-- 
olivier
Received on Wednesday, 16 February 2005 00:33:01 GMT

This archive was generated by hypermail 2.2.0+W3C-0.50 : Thursday, 19 August 2010 18:12:45 GMT